Sunday, November 6, 2011

HIDANGAN AIDIL ADHA

Semalam saya belajar dapat satu lagi ilmu yang berguna iaitu membuat Ketupat Palas......alhamdulillah ada kawan yang sanggup ajar dan tolong buat ketupat tu sampai siap.......
Ketupat Palas dan ketupat biasa yang dah masak
  Kalau kita rajin belajar insyaAllah apa-apa pun boleh dibuat.......yang penting usaha......buat Rendang Kicap Daging Kerbau
Rendang Kicap Daging Kerbau
Tambah lagi Rendang Ayam takut-takut kalau ada tetamu yang tak makan daging....
Rendang Ayam


Untuk kanak-kanak hemmmkasi goreng sayap ayam.....
Sayap Ayam Goreng   
Menu sampingan Mee Hailam.....
Kuah untul Mee Hailam


Pencuci mulutnya Agar-Agar Pandan.....
Agar-Agar Pandan


Alahmdulillah dapat menyiapkan menu untuk hidangan tetamu Hari Raya Aidil Adha.......

2 comments: